Onze 10 elektrische auto's met de grootste actieradius (2024)

De actieradius van je elektrische auto is een essentieel punt om rekening mee te houden bij het maken van je keuze. Hoe kleiner het rijbereik, hoe minder afstand je kunt afleggen tussen twee laadbeurten. Dit is niet per se een probleem als je vooral korte ritten maakt,  maar zodra je van plan bent om meer kilometers af te leggen, kan rijbereikstress een echt probleem worden.

Bekijk onze 10 elektrische auto's met de grootste actieradius - hetzij meer dan 500 km - om ervoor te zorgen dat je niet zonder stroom valt tijdens je reis.

Het bereik van de autos in dit artikel is gebaseerd op de WLTP standaard. Voor meer informatie over wat dit precies betekent, klik hier.

Onze 10 elektrische auto's met een rijbereik van meer dan 500 km

1. De Tesla Model 3, een modern en krachtig elektrisch voertuig

De Tesla Model 3 is een futuristische auto die pittige prestaties koppelt aan een strak design en een luxe afwerking. Hij is veilig en geconnecteerd en beschikt over geavanceerde technologieën zoals Autopilot, een Sentinel-modus om gevaren in de omgeving te detecteren en zelfs een Dog-modus, zodat je je viervoeter met een gerust hart in de auto kunt laten zitten.

Wat je nog moet weten? Dat de klimaatregeling met een warmtepomp werkt en de cabine in een aangename cocon omtovert. Als professional kun je genieten van een unieke rijervaring en lange, stressvrije ritten van meer dan 600 km !

WLTP-bereik: 614 km

Onze Tesla Model 3 leasewagens

2. De Volkswagen ID.4, een betaalbare SUV uit het topsegment

Een nieuwe elektrische SUV met een respectabele actieradius van 537 km volgens de WLTP-cyclus? Dat is de VW ID.4. Met zijn slanke, moderne uiterlijk, rustgevende verlichting, geavanceerde functies en ergonomische ontwerp heeft hij al een groot aantal bestuurders voor zich gewonnen.

Het interieur paart comfort aan een zee van ruimte, zelfs voor lange mensen. Maar ondanks zijn royale afmetingen is hij dankzij zijn kleine draaicirkel gemakkelijk te manoeuvreren, zelfs in de stad.

WLTP-bereik: 537 km

Onze Volkswagen ID.4 leasewagens

3. De BMW i4, populaire vierdeurs-coupé in 2024

BMW legt de lat opnieuw hoog met deze elektrische auto met groot bereik. Naast een krachtige motor biedt de gerenommeerde Duitse constructeur je ook een verfijnd design, een bestuurdersvriendelijk interieur en top infotainment voor een ongeëvenaarde rijervaring.

Dus als je achter het stuur wilt kruipen van een high-performance bedrijfsauto die urenlang blijft doorgaan, dan is dit wellicht jouw ding!

WLTP-bereik: 589 km

Onze BMW i4 Gran Coupe leasewagens

4. De Polestar 2, futuristisch design en toonaangevende prestaties

Heb je al gehoord van Polestar, de Zweedse fabrikant die bekend staat om zijn luxueuze auto creaties? De voormalige sportdivisie van Volvo is sinds 2017 een zelfstandig merk dat met de Polestar 2 het grote publiek aanspreekt. Dit model heeft een minimalistisch maar krachtig ontwerp, met uitgesproken vlakken en onverwachte lichteffecten om hem te onderscheiden van de massa.

Hij rijdt zichzelf in de kijker met zijn ontwerp, maar wacht tot je zijn elektrische prestaties ervaart. Geen wonder dat hij populair is bij zowel particuliere als professionele klanten. De 82 kWh grote batterij biedt een respectabele actieradius van 568 km.

WLTP-bereik: 568 km

Onze Polestar 2 leasewagens

5. De BMW iX, een krachtige en ruime elektrische SUV

Na de i4 is het nu tijd voor de iX! Als je moderniteit, ruimte, comfort en elektrisch vermogen wilt combineren, is dit model zeker jouw aandacht waard. Onder zijn verbluffende design en atletische lijnen biedt de iX een uitstekende ergonomie en een uitrusting die tot de verbeelding spreekt.

Lounge zetels achteraan, moderne verlichting, perfecte afwerking, eventueel een panoramisch dak en een Curved Display bedieningsscherm: de iX laat niets te wensen over: 

WLTP-bereik: 566 km

Onze BMW iX leasewagens

6. De Skoda Enyaq, een veilige en ruime SUV

De betaalbare en oogstrelende Enyaq is een SUV voor het hele gezin die liefhebbers van het buitenleven zeker zal aanspreken. Als je gewend bent om veel te vervoeren voor je werk of in je vrijetijd, dan zal de capaciteit van zijn bagageruimte je ongetwijfeld overtuigen.

Ook het moderne interieur, in combinatie met de Digital Cockpit en knappe technologie, belooft een uiterst plezierige en stressvrije rijervaring op alle soorten reizen.

WLTP-bereik: 548 km

Onze Skoda Enyaq iV leasewagens

7. De Volvo C40, een gedurfde moderne cross-over

Wat als wij je zouden vertellen dat je kunt genieten van Volvo-prestaties in een 100% elektrische auto? De C40 laat niemand onberoerd met zijn adembenemende moderne lijnen. Het heeft alles wat we zo leuk vinden aan deze geweldige fabrikant, zonder de CO2! Elegantie, kracht, betrouwbaarheid, connectiviteit... Het ontbreekt je aan niets in deze auto.

Met zijn 82 kWh grote batterij heeft hij een WLTP-actieradius van 548 km. Dat is ruim voldoende voor professionals die dagelijks lange reizen maken of die hun oplaadbeurten willen spreiden.

Wat wens je nog meer?

WLTP-bereik: 548 km

Onze Volvo C40’s leasewagens

8. De Volkswagen ID.5, strakke styling en goede actieradius

In onze top 10 van elektrische auto's met de beste actieradius mocht de Volkswagen ID.5 niet ontbreken. Zijn sobere ontwerp en compacte formaat maken hem uiterst flexibel en wendbaar, maar ook rijplezier ontbreekt niet op het appel.

Comfortabel, duurzaam, geconnecteerd en een toonbeeld van Volkswagen-kwaliteit: de ID.5 is de ideale zakelijke auto. Of je nu vooral professionele verplaatsingen doet of gewoon tussen je woonplaats en je werk pendelt, je zult er veel fun aan beleven.

WLTP-bereik: 517 km

Onze Volkswagen ID.5 leasewagens

9. De BMW i7, de auto met de grootste actieradius in 2024

De BMW i7 is niet alleen een rijbereikkampioen, hij is ook een luxueuze en krachtige reislimousine met alle mogelijke snufjes, verpakt in een dynamische stijl en verfijnde aankleding. De hoogstaande afwerking zal je met verstomming slaan.

Het lichtgevende radiatorrooster straalt sportiviteit uit en reflecteert de rijdynamiek van de i7, maar het comfort scheert eveneens erg hoge toppen.

WLTP-bereik: 625 km

Onze BMW i7’s leasewagens

10. De Audi Q8 e-tron, een elektrische pionier

Hou je van ruime, moderne en comfortabele voertuigen? De tot in de kleinste details uitgewerkte Audi Q8 e-tron is even krachtig als elegant. Hij maakt bijzonder veel indruk met zijn typische lijnen, zijn krachtige radiatorrooster en zijn afwerkingsniveau, om nog maar te zwijgen van de connectiviteit met de MyAudi-app.

Bovendien biedt hij met zijn nieuwe 114 kWh grote batterij een actieradius tot 600 km. Professionals die gewend zijn aan lange reizen zullen deze Audi zeker weten te waarderen!

WLTP-bereik: 600 km

Onze Audi Q8 e-tron leasewagens

Hoe wordt de actieradius van een elektrische auto berekend?

De actieradius van een elektrische auto wordt berekend volgens de WLTP-certificering, een acroniem voor Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure, een internationale testprocedure voor het bepalen van het aantal kilometers dat een auto kan afleggen met een volle lading.

Het spreekt voor zich: hoe krachtiger de batterij, hoe groter de actieradius van het voertuig.

Wat is de werkelijke actieradius van een elektrische auto?

Hoewel het theoretische WLTP-bereik veel realistischer is dan de NEDC-waarde, moet je het toch met een korreltje zout nemen. Het echte rijbereik hangt af van een aantal factoren. Je rijstijl, de snelheid, het wegtype, de buitentemperatuur, het laadniveau... al deze zaken hebben een impact en maken dus het verschil tussen de geclaimde actieradius en de echte actieradius.

Net zoals het onmogelijk is om precies te weten hoeveel kilometer je aflegt op een volle tank benzine, is het moeilijk om te zeggen wat de werkelijke elektrische actieradius van je auto zal zijn.

De praktijk zal het je leren!

Zullen er in 2024 elektrische auto's zijn met een actieradius van 1.000 km?

Op dit moment heeft geen enkele elektrische auto die in Europa wordt verkocht een actieradius van 1.000 km. Er zouden echter binnenkort een aantal beloftevolle modellen op de markt moeten komen, waaronder de IM L6, de Lexus LF-ZC en de Onvo L60 van Nio. We zijn er nog niet, maar er is reden om aan te nemen dat deze vooruitgang onze visie op duurzame mobiliteit snel zal veranderen.

Wil je omschakelen op elektrische bedrijfswagens om te profiteren van belastingvoordelen en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk te verkleinen? Aarzel dan niet om een blik te werpen op onze topmodellen voor 2024. Dankzij onze tweedehandsauto’s in zakelijke leasing geniet je van prijzen die tot 20% lager liggen dan die van nieuwe wagens en van een leveringstermijn van amper 3 weken. Heb je nog vragen? We zijn er om te helpen.

Neem contact met ons op!

Onze handige tools helpen je op weg

Bereken het VAA

Wat is het maandelijkse Voordeel Alle Aard dat de werknemer moet afdragen ?

Meer weten

Car Policy voorbeeld

Op zoek naar een car policy? Download hier een gratis voorbeeld!

Meer weten

Bereken de TCO van je wagenpark

Kijk verder dan enkel de aankoopprijs en bereken het totale kostenplaatje van de wagen

Meer weten